Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πατρών προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον «περίεργο», όπως χαρακτηρίζεται, θάνατο της σπιτονοικοκυράς του Μάνο Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ads

Ήδη η εισαγγελική Αρχή, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr, διέταξε τη διενέργεια της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί με την μοναχική γυναίκα η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να είχε φοβηθεί μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Άτομο του περιβάλλοντος της σπιτονοικοκυράς, μιλώντας στο Mega είχε αναφέρει πως μετά το θάνατο του πρώτου παιδιού, του είχε εκμυστηρευτεί ότι φοβόταν μην της κάνουν κακό, ενώ συγκεκριμένα είχε πει ότι δεν απέκλειε το γεγονός να της ρίξουν κάτι στο φαγητό. Για τον λόγο αυτό μάλιστα έτρωγε φαγητό μόνο απ’ έξω.

Επίσης, ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκαλάς, είχε δηλώσει τα εξής: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου μου έκανε μήνυση και 11 Απριλίου πρέπει να πάω να εξεταστώ ως ύποπτος για συκοφαντική δυσφήμιση, ωστόσο τώρα που συνελήφθη η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Στο κοιμητήριο της Πάτρας, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει νοικιάσει ένα κοινοτάφιο για 3 χρόνια, για την σπιτονοικοκυρά, και πάνω στον τάφο έχει την φωτογραφία ενός άνδρα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία πρόνοια για την κυρία που πέθανε; Έχω μάθει ότι η εκλιπούσα είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και έχω μάθει ότι είχε υποσχεθεί ότι θα τους το έδινε. Πήγε μία μέρα στα επείγοντα η γυναίκα, και όλως ξαφνικώς πέθανε. Στο πιστοποιητικό θανάτου, έγραφε ότι πέθανε από νεοπλασία της μήτρας, ενώ ξέρουμε ότι δεν μπορεί να πεθάνει κάποιος από αυτό, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, είχε απλώς επιβαρυμένο ιστορικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουγκαλάς.