Θύμα φραστικής και βίαιης επίθεσης έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας στο κέντρο της Πάτρας.

Ads

Ο Αχαιός βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μοίραζε μαζί  με κλιμάκιο κόμματος φυλλάδια στην οδό Γούναρη, όταν ξαφνικά στο ύψος της Καραϊσκάκη, ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος επιτέθηκε εναντίον του.

Στο σημείο επικράτησε ένταση.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μάρκου, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο καταστηματάρχης άρχισε να του επιτίθεται βρίζοντας και σπρώχνοντάς τον.

Ads

Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία, η οποία προσήγαγε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στην Ασφάλεια.

Μάλιστα το περιστατικό δεν περιορίστηκε σε αυτό, καθώς λίγο αργότερα ο αδελφός του καταστηματάρχη, επιτέθηκε και αυτός με τη σειρά του στον βουλευτή, χτυπώντας τον με τη βέσπα στην οποία επέβαινε.

«Δεν περίμενα αυτή την επίθεση, όμως η μάχη της δημοκρατίας θα συνεχιστεί και αυτοί που νομίζουν ότι θα μας πτοήσουν με τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να τα καταφέρουν» δήλωσε ο Κώστας Μάρκου στην εφημερίδα.

Οι δράστες, σύμφωνα με τον βουλευτή, ζήτησαν συγνώμη για το περιστατικό και ο ίδιος δεν προχώρησε σε μήνυση εις βάρος τους, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στο συμβάν.

Με εξαίρεση κάποιες μικρές εκδορές σε χέρια και πόδια ο κ. Μάρκου δεν τραυματίστηκε και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο.