Μια 44χρονη καρκινοπαθής, η οποία, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, κόλλησε κορονοϊό, μέσα στο νοσοκομείο, και έχασε τελικά τη ζωή της.

Ads

Αναλυτικότερα, η 44χρονη, που έπασχε από λευχαιμία, νοσηλευόταν σε τετράκλινο θάλαμο, ενώ λόγω της πάθησης της έπρεπε να βρίσκεται σε μονόκλινο. 

«Mπήκε στο νοσοκομείο 27 Δεκεμβρίου με χαμηλό αιματοκρίτη και λίγο υψηλά τα λευκά της αιμοσφαίρια. Μέσω μιας αγωγής και μεταγγίσεις, προσπάθησαν να της φτιάξουν λίγο αυτές τις τιμές. Η πρώην σύζυγός μου είχε ένα είδος λευχαιμίας και έπρεπε να το παρακολουθεί και να είναι προσεκτική. Δεν μπαινόβγαινε όμως στα νοσοκομεία. Η τελευταία φορά που είχε νοσηλευτεί ήταν με μια γρίπη πριν από δύο χρόνια . Η κατάσταση της δηλαδή ήταν κοντρολαρισμένη. Από το νοσοκομείο, για να καλυφθούν μας είπαν ότι ήταν σε πολύ δύσκολη φάση. Μπήκε όμως περπατώντας στο νοσοκομείο. Είχε μια αδυναμία, της είπε ο γιατρός να πάει στο νοσοκομείο και την κράτησαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit.gr, ο πρώην σύζυγος της 44χρονης, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι:

«Άρχισε (η 44χρονη) να μου γράφει στο viber ότι την είχαν αλλάξει δύο και τρεις φορές θαλάμους. Μου έλεγε ότι γίνεται ένα μπάχαλο στο νοσοκομείο και την αλλάζουν συνέχεια δωμάτια. Σε κάποιους από αυτούς τους θαλάμους ήταν με άλλους τρεις ασθενείς και στον τελευταίο ήταν με τέσσερις. Από δίπλα της περνούσαν και συνοδοί ασθενών».

Ads

Παράλληλα, ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο δήλωσε επίσης στο newsit, πως, τα όσα περιέγραφε ο πρώην σύζυγος της 44χρονης, συνέβαιναν λόγω της μεγάλης σύμπτυξης που έχει γίνει στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου για να δημιουργούνται κλίνες στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορονοϊού.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως, σύμφωνα με όσα δήλωνε ο κ. Πετρόπουλος χθες (1/2), σε απάντηση προς τις δηλώσεις της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, το νοσοκομείο είναι «απροφύλαχτο», με το νοσηλευτικό προσωπικό να νιώθει «απροστάτευτο».