Ads

Σοβαρό κίνδυνο να τυφλωθεί αντιμετωπίζει ένας 19χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ο οποίος καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε από ρίψη δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις πορείες της Πάτρας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 19χρονος είδε σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων αστυνομικό των ΜΑΤ να τον σημαδεύει με το όπλο ρίψης δακρυγόνων.
 
Ο νεαρός ένιωσε έντονο πόνο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Οι γιατροί διαπίστωσαν απώλεια όρασης κατά 80% από το αριστερό μάτι, με κίνδυνο μάλιστα τύφλωσης.
 
«Κινδυνεύει να τυφλωθεί από το ένα του μάτι» σημειώνει ο δικηγόρος του, Χρήστος Λιαρομμάτης, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του τραυματία είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον των αστυνομικών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού και ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία.

 
Το βίντεο είναι από το dete.gr
 
Η  τοπική αστυνομία υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ενδεδειγμένη χρήση χημικών, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για ελαφρύ τραυματισμό ενός διαδηλωτή από άγνωστο αντικείμενο.