«Αναρχικοί είμαστε όλοι στην οικογένεια μας», δηλώνει στο «Έθνος» ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου, συνταξιούχος αγιογράφος, τονίζοντας ότι αυτή η ιδεολογία δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία. 
 

Ads

Τονίζοντας τον καλό χαρακτήρα του γιου του, ο κ. Μπουρζούκος σημειώνει ότι είναι ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί. «Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταΐσει όσους δεν έχουν φαγητό. Αυτός είναι ο Ανδρέας. Έκανε εκδηλώσεις για να μαζέψει χρήματα υπέρ φυλακισμένων, μεταναστών και όσων δεν είχαν. Αυτά τον απασχολούσαν. Θέλει μια άλλη κοινωνία».  
 
Σε ό,τι αφορά στην ιδεολογία του γιου του αναφέρει: «Είναι αναρχικός στην ιδεολογία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Είναι αναρχικός, όπως όλη η οικογένειά μας. Με τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση. Και χθες που τον είδα μου είπε: Δεν πιστεύω να με έχουν συνδέσει με τους Πυρήνες; Έγινε μπαρούτι όταν του είπα ότι το πάνε κατά κει».   
 
Για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης σχολιάζει ότι «παρότι είχαν όπλα, περισσότερο για εκφοβισμό ήταν. Δεν νομίζω ότι ξέρει καν να χρησιμοποιεί όπλα. Όταν είχε γίνει αυτό στην Πάρο, μου είχε πει ότι αυτοί που το είχαν κάνει πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιοι. Αν έχεις μια ιδεολογία και σκοτώνεις έναν άνθρωπο, ακυρώνεις την ιδεολογία σου. Αυτό μου έλεγε».  
 
Τέλος, υποστηρίζει ότι η ασφάλεια παρακολουθούσε όλη την οικογένεια του.