O ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κάνοντας λόγο για «ανυπόστατα ψεύδη», ενώ δήλωσε ότι είναι «θυμωμένος και αγανακτισμένος».

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει υπάρξει κακοποιητική συμπεριφορά από κάποιον εργαζόμενο στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

«Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα, χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος, ενώ κληθείς να απαντήσει γιατί οι καταγγέλλοντες δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, είπε πως έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά.

«Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

Σημειώνεται ότι την έρευνα για τις βαρύτατες καταγγελίες ανέλαβε η Εισαγγελία Ανηλίκων που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 υπογράμμισε πως «πρέπει όλα να βγουν στη φόρα» και σχολίασε πως «η καταγγελία, την οποία έφερε στο φως ο Συνήγορος του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου, δείχνει την πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη που έχουμε -αυτό που λέω εδώ και 3,5 χρόνια- αποϊδρυματοποίησης των παιδιών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB τόνισε πως «ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και ”γκρίζες ζώνες” ελέγχου και επιβολής του νόμου».

Πρεσβυτέρα: Βάλλεται ένας οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει

Η Πρεσβυτέρα της «Κιβωτού του Κόσμου» εμφανίστηκε στο πλευρό του πάτερ Αντώνιου και τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν τον οργανισμό, σημειώνοντας ότι όλα ξεκίνησαν από την κακία ενός παιδιού.

«Πήραν αφορμή από ένα δημοσίευμα. Βάλεται ένας οργανισμός επειδή ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα, είπε πως «αυτό το θέμα πήρε διαστάσεις χωρίς να γνωρίζουμε κάτι. Μάθαμε το θέμα χθες από τα κανάλια. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να χτυπήσουν το έργο μας. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά αυτά καθοδηγούνται από κάπου».

«Όλος αυτός ο διασυρμός είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρόνια με τόσα παιδιά και δεν είπε κανείς τίποτα», πρόσθεσε.