Ανοιχτό άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το ενδεχόμενο να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι ανακοινώσεις για το Πάσχα. Παράλληλα τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Πελώνη ανέφερε πως ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. «Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Ωστόσο, τόνισε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Παράλληλα, για το Πάσχα ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.