Δεκάδες μπλόκα στήνει από σήμερα η αστυνομία στα διόδια των εθνικών οδών και στους παράδρομους, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει του Πάσχα, ενώ τις επόμενες μέρες θα μπουν στη «μάχη» ελικόπτερα και drones.

Ads

Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα εξαίρεσης για μετακίνηση εκτός νομού υποχρεώνεται σε αναστροφή αφού του βεβαιωθεί το διοικητικό πρόστιμό των 300 ευρώ.

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», τόνισαν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».

Ads

Διοικητής τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων: Έλεγχοι όλο το 24ωρο

«Έχουμε εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά μήκος της Εθνική Οδού και κυρίως στα διόδια. Αφήνουνε αυτούς που προβλέπονται από τη σχετική ΚΥΑ, όπως αυτοί με χαρτί γιατρού, αυτοί που ταξιδεύουν λόγω εργασίας, διαζευγμένους. Για βοήθεια σε ηλικιωμένους πρέπει να υπάρχουν έγγραφα που να το επιβεβαιώνουν», είπε ο Διοικητής πρώτου τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, Γιώργος Γιασεράνης, στο MEGA και συνέχισε: «Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι 14 Μαΐου. Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροχονόμοι και στα διόδια και στους παράδρομους ώστε να ελέγχονται όσοι θέλουν να φύγουν από την Αθήνα. Όλο το 24ωρο οι τροχονόμοι θα πραγματοποιούν ελέγχους».

Νέα μέτρα για μετακινήσεις ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, οι οποίες και απαγορεύονται, για την κατάργηση των SMS για ψώνια από τη Δευτέρα, για το άνοιγμα των mall, αλλά και για τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο.

Ειδικότερα, θα αναφερθεί σε σχέδιο εντατικών ελέγχων στις εξόδους των πόλεων και στις εθνικές οδούς προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα φυγής πολιτών. Κάποιοι ενδεχομένως να αψηφίσουν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων και να εκδράμουν στο χωριό για το Πάσχα.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε όσους επικαλεστούν ότι πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο νομό για λόγους υγείας, αγροτικές εργασίες κ.λπ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι επιστρατεύσουν ακόμη και ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.