Με μία ανακοίνωση γεμάτη αιχμές τόσο για τους χειρισμούς της κυβένησης στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και για τον χαρακτήρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την μη λήψη αποφάσεων στη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Ads

Με ειρωνικό τρόπο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, τις οποίες χαρακτηρίζει «αμήχανες» και «αντιφατικές», για τους χειρισμούς σε σχέση με τους πιστωτές.
«Δυο ημέρες μετά την συνάντηση του Βερολίνου εντυπωσιάζει ο αμήχανος και αντιφατικός τρόπος, με τον οποίο εξακολουθεί να κινείται το κυβερνητικό στρατόπεδο (λόγω του ύφους της φετινής παρέλασης)» σημειώνει δηκτικά η Χ. Τρικούπη και απαριθμεί:

• Κάποιοι εξακολουθούν να μιλούν για επικείμενη ρήξη, όπως ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ενοχλημένος προφανώς που ήταν απών.
• Κάποιοι επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια για τον περιβόητο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που πάει από εβδομάδα σε βδομάδα ένα μήνα τώρα, χωρίς τσιμουδιά για δημοσιονομικούς στόχους και χρέος.
• Κάποιοι αναγορεύουν – και ορθά – σε μείζον ζήτημα την ρευστότητα του δημοσίου, αλλά κατάλαβαν τώρα ότι τους πήραν και τα 11 δις του ΤΧΣ μέσα από τα χέρια στις 20.2, οπότε παρακαλούν τώρα να πάρουν πίσω το 1,2 από αυτά για  σκοπούς πέραν των χρηματοπιστωτικών.
• Κάποιοι στοχεύουν την ΕΚΤ και τον επικεφαλής της, που αυξάνει όμως σταθερά τον ELA, χωρίς να σκέφτονται πώς θα γίνει η απομόχλευση και χωρίς ακόμη να έχουν καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ρευστότητας του δημοσίου και ρευστότητας των τραπεζών.

Και το ΠΑΣΟΚ καταλήγει στον ίδιο τόνο: «Τί νόημα όμως έχουν όλα αυτά τα μίζερα, όταν μπορούμε να χορέψουμε στο Σύνταγμα και αντί για την αγανάκτηση να εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας;»

Ads