Ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί το νέο τελεσίγραφο της τρόικα, που δίνει 48 ώρες περιθώριο για να προωθήσει η Αθήνα τα προαπαιτούμενα της, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή της επιστροφής των δανειστών.

Ads

«Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Κουτρουμάνη, ο οποίος είπε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγιο».

«Η κυβέρνηση έχει υπογράψει το μνημόνιο και έχει δεσμευθεί για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου. Ο κ. Βρούτσης έχει παρουσιάσει συνολικό νόμο για τα συνδικαλιστικό και το ΠΑΣΟΚ το απέρριψε», επέμενε ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επανήλθε ρωτώντας «σε ποιά μεταρρύθμιση είπε “ναι” το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους έξι μήνες», για να απαντήσει ο κ. Κουτρουμάνης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις.

Δημήτρης Καρύδης: «Ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια»

Ads

Απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα», είπε ο κ. Καρύδης.

«Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα»

Υιοθετώντας την ίδια ρητορική, ο «πράσινος» υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά.

Όπως είπε, γίνεται μια διαπραγμάτευση «αλλά δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα». «Οι δανειστές δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν πέσει έξω πολλές φορές σε δημοσιονομικά στοιχεία», πρόσθεσε.

Το ζήτημα των απαιτήσεων της τρόικας και το τελεσίγραφο που έχει θέσει πρόκειται να συζητήσουν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ανδρέας Παπαμιμίκος: «Δεν εξυπηρετεί κανέναν να συναγωνίζονται ποιος είναι καλύτερος»

«Δεν είναι ώρα να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο, σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας πως αυτό που είναι αναγκαίο τώρα «είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε και απέναντι στους εταίρους μας».

Όπως ανέφερε, «αυτό που προέχει είναι η κυβέρνηση πραγματικά να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, να συνεχίσει αυτό που έχει αναλάβει, να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσουμε στο επόμενο βήμα. Αυτό είναι που απασχολεί και τον ελληνικό λαό».

«Δεν εξυπηρετεί κανέναν αυτή τη στιγμή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συναγωνίζονται ποιος είναι καλύτερος», κατέληξε.