Ασκώντας σφοδρή κριτική το ΠΑΣΟΚ  κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει ούτε Plan Α ούτε Plan B αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ κάνει λόγο για υποκρισία αναφορικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ads

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για το τι θα πρέπει να δεχθεί η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει σε ανακοίνωση του: «Εμείς ακούμε την κυβέρνηση να διατείνεται ότι έχει θέσει το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τις αλλεπάλληλες προτάσεις της για δημοσιονομικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που συμπληρώνει και επεξηγεί με συνεχείς επιστολές. Δεν είναι έτσι; Και αν δεν είναι έτσι, γιατί δεν ενημερώνει η κυβέρνηση επίσημα τη Βουλή, τα κόμματα, τον ελληνικό λαό; Μήπως γιατί δεν είχε και δεν έχει δυστυχώς ούτε σχέδιο Α, ούτε σχέδιο Β; Μήπως γιατί δεν θέλει να παραδεχθεί πόσο ανεύθυνα ήταν αυτά που έλεγε και πόσο επικίνδυνα αυτά που κάνει χωρίς στρατηγική έχοντας πάει τη χώρα χιλιόμετρα πίσω με μόνη δυστυχώς προοπτική το μνημόνιο 3;».

«Δεν υπάρχει χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε δεύτερη ανακοίνωση του μετά την ανακοίνωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που ορίζει τα κριτήρια και τους όρους για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Μας κατηγόρησαν για ψίχουλα και εμπαιγμό όταν εφαρμόστηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και τώρα δίνουν λιγότερα, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση για γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει «τώρα που αποδεικνύεται με την δική τους Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ότι οι παροχές για την πολυδιαφημισμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και της ‘ανθρωπιστικής κρίσης’ για το 2015 είναι 200 εκατ. ευρώ και άρα θα αφορά πολύ λιγότερους και με πολύ λιγότερα και ποιον χαρακτηρισμό μας προτείνουν να τους αποδώσουμε;».

Ads

«Χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα δεν υπάρχει. Ας κάνουν έμπρακτα την αυτοκριτική τους υιοθετώντας την διάταξη που προτείναμε στην Βουλή για την γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.