Νέα ενδοκυβερνητική σύγκρουση φαίνεται ότι λαμβάνει χώρα με φόντο τα προαπαιτούμενα. Συγκεκριμένα, επιμέρους ενστάσεις εκφράζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που σχετίζεται με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Ads

Από το ΠΑΣΟΚ ζητούν να μην κατατεθούν όλα τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναγνώριση δαπανών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μείωση του ποσοστού των δαπανών υγείας που εκπίπτει από τη φορολογία, από το 5% που είναι σήμερα.   

Στις ενδοκυβερνητικές εντάσεις προστίθεται και η στάση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για τους αιγιαλούς, αλλά και η κόντρα ΠΑΣΟΚ – Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση

Την Πέμπτη το πρωί θα έχουν συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για να εξευρεθεί λύση στις ενδοκυβερνητικές κόντρες.

Ads