Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στο Mega. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «γραφικές και επικίνδυνες πολιτικές συμπεριφορές» από έναν υπουργό Οικονομικών που «μέσα στο ναρκισσισμό του δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για την βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα». Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί, δε, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ότι «επέλεξε και ανέχεται» τον κ. Βαρουφάκη.

Ads

 
«Στην χθεσινοβραδινή πολλοστή τηλεοπτική του εμφάνιση, ερωτώμενος για τον ορυμαγδό ανοικτών επιθέσεων που δέχεται από τους ομολόγους του, αντί να προσπαθήσει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση που προστατεύει το εθνικό συμφέρον και δίνει κάποια στοιχειώδη προοπτική, περίεπεσε και πάλι στο βαρύ αντιδημοκρατικό ατόπημα να συκοφαντήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όλους τους προκατόχους του» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
 
«Όλοι ήσαν “προσκυνημένοι”, “υποτεταγμένοι”, έτοιμοι να δεχθούν τις επιθυμίες της γερμανικής κυβέρνησης! Αυτά λέει ο υπουργός Οικονομικών που:
 

  • υπέγραψε την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος / μνημονίου, χωρίς έγκριση της Βουλής και τώρα κρύβει το κείμενο που υπέγραψε από τη Βουλή και ιδίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,
  • του πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του ΤΧΣ και τα έθεσαν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF,
  • εκλιπαρεί κάθε εβδομάδα την ΕΚΤ και τον κ. Ντράγκι για μια μικρή αύξηση του ELA και οδηγεί σε αδιέξοδο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,
  • πήγε τη χώρα πίσω, βαθύτερα στο τρέχον μνημόνιο και μετά στο μνημόνιο 3,
  • επιδείνωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας

 
«Αυτά λέει ο υπουργός που εγκατέλειψε μέσα σε λίγες ημέρες την προσπάθεια παραμετρικής βελτίωσης του χρέους, δηλαδή την αξιοποίηση των  αποφάσεων του 2012. Αυτός λοιπόν ο υπουργός που, μέσα στον ναρκισσισμό του, είναι προφανές ότι δεν έχει αίσθηση της ευθύνης του για τη βαθειά και μακροπρόθεσμη ζημιά που κάνει στη χώρα» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.
 
«Βαυκαλίζεται δε ότι κάνει διαπραγμάτευση, αντί με συστολή να μελετήσει το πώς έγινε η πραγματική διαπραγμάτευση υπό τραγικές συνθήκες, διαπραγμάτευση που έφερε το πιο ευνοϊκό δάνειο που έχει λάβει ποτέ χώρα, μαζί με το μεγαλύτερο κούρεμα και τη ριζικότερη αναδιάρθρωση χρέους στα διεθνή χρονικά» καταλήγει η ανακοίνωση.