«Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς και δεν το δωρίζουμε σε κανέναν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας αιχμές για τη διάσπαση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος το Σάββατο ανακοίνωσε το νέο κόμμα του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ads

Από τη Σπάρτη όπου ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα με ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας τα λόγια του Θεμιστοκλή στον Ευρυβιάδη, «άκουσον μεν πάταξον δε» υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να σωθεί η χώρα, από το να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και μέτρα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αλλαγών και της δικαιοσύνης, που όπως είπε αναγκάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την σωτηρία της χώρας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την μέχρι τώρα στάση του κι επεσήμανε ότι είναι απορίας άξιο πως ένα κόμμα που ενδέχεται να κυβερνήσει, ακόμα και τώρα την προεκλογική περίοδο να δίνει υποσχέσεις και να λέει πράγματα που είναι σύμφωνα με τν μέχρι πτότινος αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «παντελώς ανέφικτα».