Επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή καταγγέλλουν πως «η διοίκηση των ΕΛΤΑ μοιράζει υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες εργολάβους επιχειρώντας να καθιερώσει τη συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την κατάθεση των εγγράφων που αφορούν όλους τους διαγωνισμούς και τις αναθέσεων έργων των ΕΛΤΑ σε ιδιώτες τον τελευταίο χρόνο.

«Την ώρα που τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν, η διοίκηση των ΕΛΤΑ μοιράζει υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες εργολάβους, καθώς με πρόσχημα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, επιχειρεί να καθιερώσει τη συμμετοχή των εργολάβων σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΚ – ΕΛΤΑ, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση των ΕΛΤΑ προκήρυξε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς στις 7 Αυγούστου, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίου ευρώ, για την επιλογή αναδόχων εργολάβων, οι οποίοι θα φέρουν στα ΕΛΤΑ δικό τους προσωπικό προκειμένου να εκτελεί έργο διαλογής, διανομής και θυρίδας συναλλαγής.

Επιπλέον αναφέρεται πως με απόφαση του συμβουλίου διεύθυνσης ανατέθηκε ύστερα από διαπραγμάτευση σε εργολάβο, με τον οποίο υπήρχε συνεργασία μέχρι σήμερα, το έργο «υποστήριξης και επέκτασης Track & trace» σε μονάδες διανομής, κέντρα διαλογής και ταχυδρομικά καταστήματα, συνολικού προϋπολογισμού 474.751.000 ευρώ.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση ενός προσχεδιασμένου κατακερματισμού του ταχυδρομικού έργου και την εκχώρησή του στους ιδιώτες», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν πως «ειδικοί στα ρουσφέτια έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαμορφώσουν τις λίστες με τους υποψηφίους για πρόσληψη».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Υποδομών γιατί η διοίκηση των ΕΛΤΑ συνεχίζει τον τεμαχισμό και την εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και ανταγωνιστών του Οργανισμού, πως θα διασφαλιστεί το απόρρητο της αλληλογραφίας, εάν θα γίνει έλεγχος νομιμότητας των ενεργειών της διοίκησης των ΕΛΤΑ και εάν θα αποδώσει το Δημόσιο τις οφειλές του, ύψους 40 εκατ. ευρώ, προς τα ΕΛΤΑ.