Πλήθος σκωπτικών σχολίων προκάλεσε το «parents weekend» στη Βοστόνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος το παρουσίασε στο instagram.  «Γυρίζοντας από Νέα Υόρκη, σύντομη στάση για parents weekend στο Boston College», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός συνοδεύοντας το σχόλιο με μια οικογενειακή φωτογραφία μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποιός σπουδάζει στη Βοστώνη. 

Ads

Το ταξίδι του πρωθυπουργού απέκτησε όμως άλλη διάσταση μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως για το «parents weekend» χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η επίσκεψη, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, στο γιό τους Κωνσταντίνο έγινε αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε προκαλέσει και πάλι αντιδράσεις εξαιτίας της αδικαιολόγητης παρουσίας της συζύγου του εντός της αίθουσας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, απαντώντας στα δημοσιεύματα για χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, δημοσίευσε μια φωτογραφία και εισιτήρια που δείχνουν πως ο πρωθυπουργός ταξίδεψε με πολιτική πτήση από τη Νέα Υόρκη στη Βοστώνη. Μάλιστα την ανάρτηση συνόδευε και ένα άκρως επιθετικό σχόλιο περί «ξεφτίλα της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας» και «Κουμουνδουρο-τρόλ». «Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τη χώρα δεν είμαστε ίδιοι». 

image

Ads

image

Η επίθεση του Νίκου Ρωμανού, σε συνδυασμό με ορισμένα νέα δεδομένα που ήρθαν στη δημοσιότητα, περιέπλεξαν την υπόθεση, καθώς ενδέχεται όσα υποστήριξε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ να είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Ειδικότερα, μέσα από σελίδες (Radarbox24, ads-b.nl) που καταγράφουν τις πτήσεις των στρατιωτικών αεροπλάνων (και ως τέτοιο καταγράφεται και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος) αποκαλύπτεται μια άλλη πτυχή. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε στις 28/9 (δηλαδή μία μέρα μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού με αεροπλάνο της γραμμής) από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Βοστώνη και την επόμενη μέρα (Κυριακή 29/9) ταξίδεψε από Βοστώνη προς Αθήνα. Τα ίδια σάιτ έχουν καταγράψει και την πτήση της 22ης Σεπτεμβρίου από Αθήνα προς Νέα Υόρκη. Εν ολίγοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε με εμπορική πτήση, ωστόσο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τον συνόδευσε στη Βοστώνη, όπου παρέμεινε μια ημέρα, περιμένοντας να ολοκληρώσει το «parents weekend», και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα (με ή χωρίς τον πρωθυπουργό;).

image

image

image

Τα νέα στοιχεία, αν επιβεβαιωθούν, εκθέτουν όχι μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα αποδεικνύουν πως χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, χρεώνοντας το Δημόσιο, για οικογενειακό ταξίδι στη Βοστώνη, αλλά και τον Νίκο Ρωμανό, που παρουσίασε, και μάλιστα σε άκρως επιθετικό τόνο, τη μισή αλήθεια, σε μια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Η κυβερνητική πλευρά καλείται πλέον να προχωρήσει σε νέα διάψευση με στοιχεία, διαφορετικά θα πρέπει να εξηγήσει τα περί «ξεφτίλας»…