Την διαβίβαση αντιγράφου της απόφασης για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας – μόλις αυτή καθαρογραφεί – ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της. Η αθωωτική απόφαση για τον επιχειρηματία Νίκο Βαγγελάτο και τον ένα επιστάτη ξεσήκωσεπολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις

Ads

 
Υπενθυμίζεται ότι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν αθώοι ο επιχειρηματίας Νίκος Βαγγελάτος καθώς και ο ένας επιστάτης της επιχείρησης. Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.
 
Στους δυο ένοχους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Οι δυο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι.