«Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει την παράταξη», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επικείμενη αναγγελία δημιουργίας νέου κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου.

Ads

«Πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να γίνουμε ο τρίτος πόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Την ώρα αυτή να γίνουμε η δύναμη που όταν πραγματοποιηθούν οι εκλογές θα αναλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας», σημείωσε ο Ανδ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου του Κινήματος «μετά από γενικές βουλευτικές εκλογές, οπότε αυτές γίνουν». «Ένα συνέδριο που θα τα βάλει όλα τα θέματα κάτω: Θέματα ηγεσίας, στελέχωσης, δομής, ονόματος και με τις διαδικασίες που ξέρουμε. Εκλογές ηγεσίας από τη βάση, ό,τι έχουμε κατακτήσει ως παράταξη όλο αυτό τον καιρό», είπε.

Και κατέληξε ο υπουργός Παιδείας: «Πρέπει να ληφθούν και λαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες τώρα, την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί η διάσπαση. Αυτό θέλουν και οι πολίτες που επιμένουν ακόμα στην Κεντροαριστερά, στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Παράταξη».

Ads