Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή προκάλεσε η κίνηση του Facebook να αφαιρέσει αντιναζιστικό σχόλιο και ιστορικές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος. 

Ads

Ο Σταύρος Κοντονής από το βήμα της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., έκανε λόγο για «απαράδεκτη λογοκρισία» εκ μέρους του Facebook και κατήγγειλε τη «φίμωση της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο».

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ε.Ε. παραδέχθηκε, από την πλευρά του, ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Κομισιόν. Παρόμοιες ήταν και οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων υπουργών Δικαιοσύνης.

Το facebook μπλόκαρε για 24 ώρες το προφίλ του δημοσιογράφου και εξαφάνισε ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που παρέπεμπε στο σχετικό άρθρο. Επίσης έριξε μαύρο στην ιστορική φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτηση με την επισήμανση ότι «μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο». 

Ads

image

image

Στη συνέχεια το facebook έριξε μαύρο και στην φωτογραφία της ανάρτησης με την οποία ο Ημερόδρομος κατήγγειλε το μπλοκάρισμα του πρώτου άρθρου, της φωτογραφίας και του προφίλ του δημοσιογράφου. 

image