Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, για τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους.

Ads

Οι χρυσαυγίτες έκαναν την εισβολή επειδή οι εκπαιδευτικοί δέχτηκαν 25 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. 

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς χθες υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, την ώρα μάλιστα που μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μικροί μαθητές.

Εντωμεταξύ, η Αστυνομία διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, ενώ διεξάγεται και προανάκριση για το εάν οι αστυνομικοί που ήταν έξω από το δημοτικό σχολείο στο Πέραμα ενήργησαν όπως έπρεπε, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για αδράνεια.

Ads

• Εισβολή Λαγού με χρυσαυγίτες σε Δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

Το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από το Σχιστό στο δημοτικό σχολείο Περάματος -που έχουν ήδη λάβει εθελοντική διδασκαλία στον καταυλισμό προσφύγων ενώ πρόκειται και να εμβολιαστούν- αναμένεται να εξεταστεί σήμερα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περάματος.

Η ανακοίνωση των γονέων του σχολείου

Οι γονείς του σχολείου εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση παρουσιάζοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τα σχολεία της περιοχής.

• Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό, λένε οι γονείς στο Πέραμα

«Καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εύλογη αντίδρασή μας ως ρατσιστική ή την χρησιμοποιούν ως ευκαιρία για να την  καπηλευτούν για πολιτικές σκοπιμότητες» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι γονείς.