Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπης» από τη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας και τη ΜΚΟ «Αποστολή», δήλωσε πως «η συνεργασία είναι αυτή που λείπει από τον τόπο μας».

Ads

Η έλλειψη «συνεργασίας, συνεννόησης και συναίνεσης, είναι αυτή που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα». «Και πρέπει να λέω και την αλήθεια γιατί εγώ δεν είμαι τίποτα άλλο. Πρέπει να λέω σαν πατέρας την αλήθεια. Πρέπει να μπει αυτή τη στιγμή το ερώτημα ποιο πάει μπροστά. Ποιον αγαπάμε πιο πολύ το κόμμα ή την πατρίδα;», είπε.

Κοινή επίσκεψη Τσίπρα – Ιερώνυμου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κοινή επίσκεψη στο «Δημήτρειο» Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου καθημερινά προσφέρει τροφή σε περισσότερα από 60 παιδιά. Ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να μην γίνονται συσσίτια σε δύο με τρία χρόνια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην έκθεση της UNICEF που καταδεικνύει ότι τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης.

«Τέσσερα και πλέον χρόνια, μας ανάγκασαν να ακολουθήσουμε ένα αδιέξοδο οικονομικό πρόγραμμα, που έχει διευρύνει τις οικονομικές ανισότητες, την κοινωνική αδικία και έχει δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια».

Ads

Τέλος, χαιρετίζοντας την προσφορά της Εκκλησίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι στο εξής αυτές οι προσπάθειες θα τυγχάνουν όχι απλώς της υποστήριξης, αλλά της εμπιστοσύνης της Πολιτείας.