Παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που κάνει απεργία πείνας, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεκάδες άτομα, αναρτώντας  πανό και φωνάζοντας συνθήματα, με την ΕΛ.ΑΣ., να προχωρά σε δεκάδες προσαγωγές.

Ads

Σύμφωνα με το Open, οι αλληλέγγυοι του Δ. Κουφοντίνα αιφνιδίασαν τις Αρχές, καθώς στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο, ενώ, οι προσαχθέντες, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

«Η Νέα Δημοκρατία δολοφονεί τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της παρέμβασης υπέρ του Κουφοντίνα και συνεχίζεται ως εξής:

«Είναι η πολιτική της απανθρωπιάς, του σαδισμού, της ταξικής βίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γι’ αυτό η αντίσταση στη θανατοπολιτική τους δε μπορεί παρά να είναι υπόθεση της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων συνολικά».

Ads

Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση:

image

image

image

image

image

image