Την πρόθεσή της να μην αφήσει τη βουλευτική της έδρα εκδήλωσε η Νάντια Βαλαβάνη κατά την παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών στον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Αναφέρθηκε στα όσα έχουν ειπωθεί για τη μητέρα της και την ανάληψη των 200.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά την παράδοση του ΥΠΟΙΚ τόνισε: «Τον Ευκλείδη και τον Τρύφωνα δεν τους ζηλεύω». Ευχήθηκε πάντως καλή τύχη στους διαδόχους της.  

Ads

«Είναι σίγουρο ότι θα κρατήσω την έδρα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κρατήσω»  σημείωσε αναφορικά με τη βουλευτική της ιδιότητα. Για την ανάληψη των 200.000 ευρώ από τη μητέρα της, λίγο πριν την επιβολή των capital controls σημείωσε ότι τα όσα λέχθηκαν σε βάρος της είναι αθλιότητες και τόνισε ότι ίσως τις αντιμετωπίσει «με άλλο τρόπο». 

«Ήμουν μπροστά την Κυριακή, στις 28 του μήνα, όταν για πρώτη φορά μας ειδοποίησαν για capital controls. Ήταν αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που έκοβε τον ELA» τόνισε αναφορικά με το πότε έμαθε για την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις. Αναφερόμενη δε στη φωτογραφία με τη μητέρα της, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από «την εποχή που δεν μιλούσε με τη μαμά της…», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα, εξήγησε ότι «κανένας από όσους τη χρησιμοποίησαν δεν πρόσεξε ότι φοράω τιρκουάζ μπλούζα, ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τότε που πέθανε ο άνδρας μου».

Τέλος, η Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στη συμφωνία λέγοντας: «Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τοπίο, που η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την αδικία». Πρόσθεσε επίσης ότι η ίδια είχε την πολυτέλεια να ζήσει «χωρίς τρόικα» και να νομοθετήσει όπως έπρεπε. «Δυστυχώς εσύ Τρύφωνα δεν θα το έχεις αυτό…» δήλωσε απευθυνόμενη στον διάδοχό της. 

Ads

«Όσα σε προγραμματικό επίπεδο ετοιμάζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φοροδιαφυγής, θα γίνουν πραγματικότητα», τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοινώνοντας άμεσους σαρωτικούς έλεγχους στην αγορά και στις εστίες διαφθοράς. Πρόσθεσε ότι θα ενεργοποιηθεί όλο το δυναμικό του υπουργείου, προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ.