Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο αναβολής των αυριανών πλειστηριασμών σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr.

Ads

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, διαμηνύει ότι δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις, λόγω της πορείας για την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και της άφιξης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, και ότι αν πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί θα χρειαστεί να μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη.

Την τελική απόφαση θα την πάρουν, ωστόσο, οι συμβολαιογράφοι, στους οποίους προφανώς έχει μεταφερθεί το πρόβλημα της αστυνόμευσης.

Αποχή και ψήφισμα των συμβολαιογράφων στη Θεσσαλονίκη

Ads

Την απόφαση για παράταση της καθολικής αποχής από τους πλειστηριασμούς μέχρι τις 28 Ιανουαρίου πήραν οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με τους συνάδελφους τους στην Αθήνα που την σταμάτησαν την περασμένη εβδομάδα.

Κατά διάρκεια της πολύωρης γενικής συνέλευσης εκφράστηκαν αρκετοί προβληματισμοί, ενώ αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση επιτροπής για να συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της εταιρίας που θα διενεργεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ψήφισμα για την αποχή τους εξέδωσαν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν, τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών «σε συνθήκες νομιμότητας που δεν θα υποβιβάζουν το κύρος του θεσμού».

Στο ψήφισμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης (ΣΣΕΘ) τονίζεται ότι «οι πλειστηριασμοί είναι μέρος της απονομής της δικαιοσύνης» και προστίθεται: «Ο νομοθέτης μάς εμπιστεύτηκε τη διενέργεια των πλειστηριασμών, διότι είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι στο ελληνικό δικαιικό σύστημα να τους διεξάγουμε με ασφάλεια δικαίου, με αμεροληψία και νομιμότητα».

Οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν «κάθε πράξη βίας» και απαιτούν, όπως υπογραμμίζουν, «από την Πολιτεία να προβεί σε πολιτική λύση για τους δανειολήπτες ώστε να επανέλθουμε σε συνθήκες νομιμότητας».