Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κοροναϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα.

Ads

«Επιβεβαιώνουμε την αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού», σημείωσε ανοίγοντας την τοποθέτησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για το ότι η Αττική καταγράφει το 50-60% των ημερήσιων κρουσμάτων. Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη. Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε ξανά τους πολίτες να έχουν «αυξημένη επαγρύπνηση» και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απάντησε εμμέσως αρνητικά, σημειώνοντας ότι «το ερώτημα είναι εάν τηρούνται τα ήδη υπάρχοντα μέτρα».

«Η δυναμική της επιδημίας είναι δυσανάλογα κατανεμημένη στην περιφέρεια Αττικής», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης τονίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο, στην Αττική εντοπίστηκαν 207 νέα κρούσματα. «Λογικό να αναμένουμε αύξηση της μετάδοσης του ιού προς το τέλος Οκτωβρίου», ανέφερε επίσης ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Ads