Ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ads

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί την Παρασκευή. «Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης», αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η απόφαση του υπουργείου για ολιγοήμερα παράταση έρχεται μετά την πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα στο νέο κυβερνητικό σχήμα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του νέου υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με το μέλλον των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε επικοινωνία και μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ads

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια συμφωνία.

Η διαφορά μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκετια στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα διατεθούν για την κινητικότητα. Ειδικότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζητούσε να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ήθελε να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να ζητά την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια ιδρύματα που εργάζονταν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν σε προσωπικό. Υπενθυμίζεται πως οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν κηρύξει απεργία μέχρι και την Παρασκευή.