«Θολό» είναι το τοπίο αναφορικά τόσο με τον χρονικό ορίζοντα για το άνοιγμα των σχολείων όσο και τις ευρύτερες διαδικασίες αλλά και τα πρωτόκολλα που λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.

Ads

Πλέον ως «μη ρεαλιστικό» θα πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν στις 30 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση, ενώ με δεδομένη την παράταση στο lockdown, ως πιο πιθανή ημερομηνία επανέναρξης θεωρείται η 7η Δεκεμβρίου, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες εξαγγελίες.

Από τη μεριά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, ενώ οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο.  Ωστόσο, για τις ακριβείς ημερομηνίες, δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Την ίδια στιγμή πάντως, αίσθηση προκαλεί η αντίδραση του   προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής των ειδικών, Αθ. Εξαδάκτυλου, σε συνέντευξη του στον Ant1 σχετικά με το ζήτημα.

Ads

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής τόνισε το παράδοξο της απόφασης να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, τη στιγμή που έκλεισαν αιφνιδιαστικά για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των γονέων, συμπληρώνοντας «Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι», για να λάβει την απάντηση από τον κύριο Εξαδάκτυλο: «Και εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι… Χρειάζεται μια συζήτηση και θα ληφθεί σχετική απόφαση».

Επι της ουσίας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς πως η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει λάβει κάποια απόφαση/εισήγηση σχετικά με τα σχολεία.