Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους των νοσοκομείων και στα Γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών, πραγματοποίησαν σήμερα (28/01), τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με απόλυτο σεβασμό, όπως αναφέρουν, στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ads

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης των Λειτουργών Υγείας, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις έξω από τον Ερυθρό Σταυρό και πορεία στην Κηφισίας, όπου η κυκλοφορία διακόπηκε για λίγη ώρα κατόπιν συνεννόησης του προέδρου, της ΠΟΕΔΗΝ,  Μιχάλη Γιαννάκου με την αστυνομία.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων Θεαγένειο και Ιπποκράτειο.

Σημεία αιχμής για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υγεία αποτελούν τα προβλήματα με αφορμή την πανδημία, αλλά και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας, όπως οι ελλείψεις σε υποδομές, η υποστελέχωση, οι οφειλές των νοσοκομείων και οι μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως καταγγέλλουν. Διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις και ένταξη στα βαρέα.

Ads

Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών και η πρόσφατη απόφαση της Αστυνομίας για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων την οποία χαρακτηρίζουν ακατανόητη.