Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε πως σε καμία περίπτωση δεν μίλησε για εκδημοκρατισμό της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως είπε «αυτό το μόρφωμα δεν μπορεί να αλλάξει».

Ads

Σημείωσε δε πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και ξεκαθάρισε πως «με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να υπάρξει μορφή της Χρυσής Αυγής με την οποία θα μπορούσε κάποιος να συνεργαστεί». 

«Για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής εν πιστεύω ότι θα θελήσουν να αλλάξουν οπότε δεν θα τεθεί θέμα. Το ότι η ιδεολογία της έχει φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία είναι αναμφίβολο», είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως αναφερόταν στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αλλάξει απόψεις.

«Γενικά δεν θεωρώ κανέναν άνθρωπο να μην μπορεί να αλλάξει. Μιλάω για όλους τους ανθρώπους που εμπνέονται από τη Χρυσή Αυγή».

Ads

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις του, όπως δημοσιεύθηκαν στη Βραδυνή της Κυριακής, προκάλεσαν αντιδράσεις, ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε πως οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν, αλλά αν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και του ζητηθεί τότε θα παραιτηθεί.