«Έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφορικά με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Ads

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο Μega, είπε για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά: «Δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, με πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους, δημοσιογράφους και λοιπά. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα, των μεγάλων υποθέσεων, γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί μία ημέρα να περατωθεί με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι αμέσως την επόμενη ημέρα, επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα, καθώς οι αίθουσες δεν είναι πολλές».

Τόνισε, πάντως, ότι συνεχίζεται «η προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων», σημείωσε.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη».