«Είμαι απών υπουργός κατά την αντιπολίτευση, διότι ουδέποτε παρενέβην στη Δικαιοσύνη. Ποτέ δεν μίλησα με κανένα δικαστή για καμία υπόθεση. Και δεν σήκωσα το τηλέφωνο όταν κάποια από τα πρόσωπα που ακούστηκαν στη Βουλή μου τηλεφώνησαν», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ads

Ο κ. Παρασκευόπουλος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν απάντησαν στις καταγγελίες του πρωθυπουργού για 13 παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως σαν αντεπιχείρημα υπήρξε αναφορά σε γάτες, κι ένας λόγος που γενικεύει την διαφθορά και τελικώς -όπως είπε ο υπουργός- δια της γενικεύσεως ξεχνάμε και τι σημαίνει «διαφθορά» και τι σημαίνει «λίστα».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=BZvbgIWnr0E]

Αναφερόμενος στην τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτράπηκε η χρήση απαγορευμένων αποδεικτικών μέσων, που χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματική, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι σε δύο ρυθμίσεις που συγκρούονται, ο νομοθέτης επιχείρησε να δώσει λύση με συνταγματικά κριτήρια σαν αυτά που έθεσε η τροπολογία, δηλαδή την μοναδικότητα του αποδεικτικού μέσου, την αναλογικότητα και το να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του ατόμου.

Ads

Ο κ. Παρασκευόπουλος και στο θέμα των κρίσεων των δικαστών είπε πως η κυβέρνηση λειτούργησε με τρόπο και αξιοκρατικό και σύμφωνο με το Σύνταγμα και υπεραμύνθηκε του έργου του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μείωση εκκρεμών υποθέσεων.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «αυτή η κυβέρνηση θα παραδώσει στη χώρα μια Δικαιοσύνη, η οποία θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό στο οποίο την παρέλαβε, με αυτές τις καθυστερήσεις στην απονομή της, με αυτή την κατάσταση των φυλακών και με αυτές τις καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης για την διαφθορά».

Δείτε τι είπε στη δευτερολογία του:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=94j7OJooad0]