Πενήντα άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής σε παράνομη λειτουργία σε εκκλησία της Ξάνθης.

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες δεν αρκέστηκαν στον εκκλησιασμό αλλά φρόντισαν να κοινωνήσουν. ΄Έγιναν αντιληπτοί κατά την έξοδό τους από το Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστιο Χρύσα, όταν και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που επενέβη αλλά δεν πρόλαβε να εντοπίσει τους συμμετέχοντες.  Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί τόσο για τις αρχές όσο και την τοπική Μητρόπολη, ο ρόλος του εφημέριου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία έγινε από θρησκευόμενους που ανέφεραν σε αναρτήσεις τους ότι δεν είναι ζήτημα πίστης αλλά στοιχειώδους λογικής και δημόσιας υγείας. Μετά την απαγόρευση των θρησκευτικών συναθροίσεων, η τοπική Μητρόπολη έχει ανακοινώσει τη διακοπή όλων των λειτουργιών εκτός από μία, που τελείται κάθε Κυριακή, κεκλεισμένων των θυρών στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Δεν τους πτόησε ούτε η κακοκαιρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επικρατούσε την Κυριακή τρομερή κακοκαιρία  με πολικές θερμοκρασίες, χιονόνερο και θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν μέχρι και τα 10 μποφόρ, ξηλώνοντας αρκετά δέντρα στην πόλη και προκαλώντας την ανατροπή πολλών φορτηγών στους δρόμους.

Ads