«Όχι» είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα για αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power.

Ads

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε ο επιχειρηματίας να παραμείνει στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Επιπλέον κατά τον εισαγγελικό λειτουργό τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη αν παραμείνει κρατούμενος.

Ο επιχειρηματίας αντίθετα υποστηρίζει ότι, όχι μόνο δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά είναι αναγκαία η αποφυλάκιση του προκειμένου να συνδράμει το έργο των δικηγόρων του στην εκκρεμή αστική υπόθεση για την Energa – Hellas Power.

«Ήθελα να αναφερθώ σε δυο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Έχω μόνιμη κατοικία», είπε στο δικαστήριο.

Ads

«Εκεί που είμαι εκτός από τις πιέσεις, δε μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά», εξήγησε.

Επίσης ο Άρης Φλώρος υποστήριξε ότι αισθάνεται μεγάλη ψυχολογική πίεση την οποία δεν αντέχει. «Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δε μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό. Έχω φτάσει σε ψυχολογικό τέλμα».

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Ηλίας Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι οι εταιρίες Energa και Hellas Power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις. «Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκ. Ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο».

«Απαραίτητη» χαρακτήρισε την παρουσία του Άρη Φλώρου και ο δικηγόρος που χειρίζεται τις αστικές υποθέσεις του, Ηλίας Λάρδας. «Για να προχωρήσουν οι αστικές διαδικασίες η παρουσία του Φλώρου είναι απαραίτητη. Είναι εκείνος που ανακάλυψε το πρόβλημα στην οριακή τιμή συστήματος. Εμείς ως νομικοί δεν έχουμε να εισφέρουμε κάτι. Έχουν διοριστεί δυο καθηγητές πανεπιστημίου αλλά είναι απαραίτητη η παρουσία του για τις τεχνικές γνώσεις».