Σάλο προκάλεσε στη Βουλή η τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ads

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ηλιόπουλος είπε «πλειοδοτείτε λοιπόν με τον κ. Βενιζέλο, ποιος θα δώσει περισσότερα δικαιώματα; Θα θέλατε τα παιδιά σας να κάνουν σύμφωνο με ομόφυλο και τα παιδιά να μεγαλώσουν έτσι;», προκαλώντας τις αντιδράσεις βουλευτών.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «βίτσιο» κάποιων ανθρώπων που θέλουν «να πάρουν παιδί αντί κατοικίδιο», υποστηρίζοντας ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ικανά να μεγαλώνουν μόνον κατοικίδια και όχι παιδιά και απαιτώντας «οι οικογένειες να έχουν μαμά και μπαμπά».

«Θα ξεκαθαρίσω τη θέση μας. Είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Η φύση έκανε τον άντρα και τη γυναίκα. Αν ήταν φυσιολογικό να γεννούν τα ομόφυλα ζευγάρια θα το είχε προβλέψει η φύση. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε ενάντια στη φύση για να ικανοποιήσουμε το βίτσιο κάποιων ανθρώπων που αντί να πάρουν κατοικίδιο θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη νοοτροπία. Υπάρχουν ξεκάθαρα οι οικογένειες με έναν άντρα και μία γυναίκα. Δεν μπορούν να μεγαλώνουν παιδιά με δύο άντρες ή με δύο γυναίκες. Το πρότυπο του πατέρα, το πρότυπο της μητέρας δεν μπορούμε να το στερήσουμε από τα παιδιά. Δεν είναι υγιές και δεν θα έχουμε μια υγιή κοινωνία», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 

Ads

«Δεν μπορεί να μένει αναπάντητη η ρητορική μίσους», υπογράμμισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Αννέτα Καββαδία τονίζοντας πως ο Ηλιόπουλος «αναφέρει τα παιδιά ως κατοικίδια, μιλάει για ανώμαλους».