Το δρόμο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και Πειραιώς Σεραφείμ, ακολουθεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα κάλεσε όσους «πάσχουν» από ομοφυλοφιλία να επιστρέψουν «στο σωστό δρόμο».

Ads

Σε συνέντευξη του σε κυπριακό μέσο, ο μητροπολίτης τόνισε ότι η Εκκλησία καταδικα΄ζει την ομοφυλοφιλία και σχολιάζοντας τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με τον οποίο οι χριστιανοί οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, είπε ότι «η Εκκλησία στέκεται με συμπάθεια στους ανθρώπους που πάσχουν από την ομοφυλοφιλία». «Χωρίς να τους καταδιώκουμε ή να τους στιγματίζουμε καλούμε τους ομοφυλόφιλους να επανέλθουν στο καλό δρόμο, όπως και άλλους που πάσχουν από άλλο πάθος, όπως για παράδειγμα  μέθη, χαρτοπαίγνιο κ.λπ», είπε στη συνέχεια.

«Δεν μπορεί η Εκκλησία να το αποδεχτεί, ούτε και νομίζω να έχει αυτό το νόημα η δήλωση του Πάπα. Είναι σαφής η διδασκαλία της Εκκλησίας:  O θεός δημιούργησε δύο φύλα», συμπλήρωσε συνεχίζοντας την ομοφοβική του ρητορική.

Καταλήγοντας, ο μητροπολίτης ανέφερε, ότι η ομοφυλοφιλία προέρχεται από κάποιο εθισμό από την παιδική ηλικία ή κάποια εκτροπή.

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=EWmas2GtykE]