Ένα ακόμη σόου έδωσε από τα έδρανα της Βουλής ο βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής  Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με αφορμή την άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα  να είναι παρών κατά την ομιλία του για το προσφυγικό. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον Αλέξη Τσίπρα, «εγκληματία» τον Γιάννη Μουζάλα και «γελοίο και πουλημένο» τον Νίκο Ξυδάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τελευταίου.

Ads

Σε ένα ακόμη από τα γνωστά παραληρήματα του ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Σηκώθηκε και έφυγε ο διορισμένος υπουργός των λαθρομεταναστών που δεν πήρε καμία ψήφο από τον ελληνικό λαό, διορίστηκε και μπήκε μέσα στην Βουλή και διοικεί την χώρα και κρύφτηκε, όπως κρύβεται κάθε φορά που ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο η Χρυσή Αυγή  γι’ αυτό το εθνικό έγκλημα που τελείται με τους λαθρομετανάστες και μας αποστέλλει αυτά τα άθλια χειρόγραφα, όπου λένε ότι δεν συνδιαλέγονται με τον ρατσισμό οι Συριζαίοι υπουργοί».

Μάλιστα κρατώντας ένα έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αιτιολογώντας την απουσία του, το τσαλάκωσε και επιδεικτικά το πέταξε.

Με φωνές και κραυγές ο χρυσαυγίτης βουλευτής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Μουζάλα πως «έχουν εγκληματήσει σε βάρος της Ελλάδας».

Ads

«Καλά έκανε λοιπόν και κρύφτηκε και σήμερα! Να μας απαλλάξετε γενικότερα από αυτή τη θλιβερή παρουσία σας, από αυτές τις αθλιότητες, από τον ρατσισμό σας εναντίον των Ελλήνων πολιτών» συνέχισε ο Κασιδιάρης, προκαλώντας την αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος του φώναξε ότι «πρέπει να ντρέπεται».

«Εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε που ξεπουλήσατε την Ελλάδα. Ντροπή σε εσάς που κάνατε την Ελλάδα αποθήκη λαθρομεταναστών» συνέχισε κραυγάζοντας ο βουλευτής τςη Χρυσής Αυγής, με τον Νίκο Ξυδάκη να βγαίνει από τα ρούχα του, να σηκώνεται από τα έδρανα και να ανταποδίδει τα πυρά στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής .

«Είστε πουλημένος και γελοίος», είπε τότε ο Κασιδιάρης απευθυνόμενος στον Νίκο Ξυδάκη, με τον προεδρεύοντα της Βουλής να επιχειρεί ανεπιτυχώς να τον επαναφέρει στην τάξη.

Παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης του ζητούσε να σταματήσει, ο Ηλίας Κασιδιάρης συνέχισε, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο για τον κ. Ξυδάκη όσο και για τον πρωθυπουργό.

«Να πάει ο υπουργός σας στο Ταε Κβο Ντο να κάνει παρέα στους Πακιστανούς και να μας αδειάσει την γωνιά» δήλωσε στην συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας «ηλίθιο» τον πρωθυπουργό. «Όλα αυτά που κάνετε είναι παράνομα… προφανώς ο Τσίπρας είναι ηλίθιος», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=dp_ik9qU11M]