Ένα ακόμα σόου έδωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, κατά την αναφορά για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (14η Σεπτεμβρίου), αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι «τουρκόφωνοι πράκτορες».

Ads

 
Ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος συνεχίζοντας το παραλήρημά του μίλησε για «ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς», για «τουρκοφοβία, αν όχι τουρκολαγνεία, όλων των καθεστώτων από το 1922 μέχρι σήμερα» και για «τουρκόφιλη πολιτική» από τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου (τον οποίο αποκάλεσε «Τζέφρι») και Κ. Καραμανλή.
 
Μάλιστα όταν υπήρξε αντίδραση από βουλευτές της ΝΔ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε: «τράβα στην Ινσταμπούλ ρε!». Επιπλέον ανέφερε πως για τη Χρυσή Αυγή «η πρωτεύουσα της Ελλάδα ήταν και θα είναι η Κωνσταντινούπολη».
 
«Τη Μικρασία τη χάσαμε από την πλειοδοσία κάποιων αφρόνων της εποχής που ζήταγαν από τον ελληνικό στρατό να μην περιοριστεί στα μικρασιατικά παράλια, αλλά να φτάσει μέχρι την Κόκκινη Μηλιά», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.