Εκτός από την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον Δήμο της Αθήνας, μετά την σεξιστική στάση της απέναντι στην φοιτήτρια που υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ, την παραίτησή της στον Δήμο Αθηναίων υπέβαλλε – και έγινε δεκτή – και η Δήμητρα Ινές Αγγελή-Λυκούδη, η οποία ήταν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το παιδί.

Ads

Η Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη ήταν επίσης εκείνη η οποία απέσυρε αιφνίδια το θέμα του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας από το δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας του, σε συνεννόηση με τον Κώστα Μπακογιάννη, επειδή όπως είπε βρισκόταν «σε συνεννόηση με την πρεσβεία του Πακιστάν». Τον Σεπτέμβρη, η πακιστανική κοινότητα υπέβαλε στον δήμο το αίτημά της για την τρίτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου.

Από την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας δημοσιοποιήθηκε βίντεο και η Ανοιχτή Πόλη ακολούθησε με καταγγελίες για την συμμετοχή της Ι. Λυκούδη το 2011 σε ρατσιστική συγκέντρωση όπου έλαβε τον λόγο μετά τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η «Ανοιχτή Πόλη» είχε ζητήσει την αποπομπή της, αφού όπως τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος «δεν μπορεί τα ζητήματα παιδείας του Δήμου να βρίσκονται στα χέρια ενός ανθρώπου που δέχεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη».