Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο Κ. Κουκοδήμος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Άμεση αντίδραση από τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο που μέσω facebook υποστήριξε ότι χάνει έναν πολύτιμο συνεργάτη. 

Ads

Ο Κώστας Κουκοδήμος προχώρησε και σε διευκρινιστικές δηλώσεις διαψεύδοντας πληροφορίες και δημοσιεύματα πως η αποχώρησή του δεν ήταν απόρροια δυσαρέσκειας σχετικά με το ρόλο του στο υπουργείο και τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί. «Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

Η επιστολή

Προς τον
Αξιότιμο Πρωθυπουργό
Αντώνη Σαμαρά

Ads

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Δηλώνω ότι στηρίζω ως Βουλευτής της παράταξης της ΝΔ με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο κι εσάς προσωπικά στην τεράστια προσπάθεια που κάνετε για την ανάταξη της χώρας.

Με εκτίμηση
 
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας 

Η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου

O υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έγραψε στο Facebook: «O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού. Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: ‘Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό’. Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων». Από το υπουργείο Παιδείας διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι οι λόγοι παραίτησης Κουκοδήμου είναι πολιτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα ορισθεί αντικαταστάτης του.