Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης

Ads

Στην σχετική επιστολή του προς τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη δηλώνει την απογοήτευσή για το γεγονός ότι στο συνέδριο του κόμματος δεν πάρθηκαν «αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού».

Προσθέτει ότι ο ίδιος εξέθεσε «με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα» τις ενστάσεις του για την στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος.

«Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις», τονίζει ο Χάρης Θεοχάρης και απευθυνόμενος στον Σταύρος Θεοδωράκη προσθέτει:

Ads

«Ελπίζω πάντα πως, με την ανανεωμένη σου εντολή, θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω βουλευτής του».

Η κόντρα από το βήμα του συνεδρίου 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Θεοχάρης κατά την τοποθέτησή του άσκησε κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη. «Άκουσα με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Σταύρου. Αναρωτιόμουν όμως: γιατί δεν τα είπαμε τον Γενάρη ή τον Σεπτέμβρη; Αναρωτιέμαι τι θα κάνουμε αύριο για να υπερασπισθούμε ως Κίνημα αυτές τις τομές; Θα βγούμε μπροστά ή θα κρυφτούμε πάλι υπό το φόβο του πολιτικού κόστους;», διερωτήθηκε.

Ακόμη διαίρεσε το Ποτάμι σε τρεις κατηγορίες: «Στο Ποτάμι αυτών που δεν το εμπιστεύθηκαν και το άφησαν απογοητευμένοι, το Ποτάμι των αναξιοποίητων αλλά άξιων ανθρώπων, των εθελοντών της καθημερινής προσπάθειας και το Ποτάμι της ανιδιοτελούς προσφοράς και της Σεβαστουπόλεως που αγνοεί εμπειρογνώμονες, εθελοντές και δεν αφουγκράζεται την κοινωνία».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης είπε χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να βγω στους πολίτες και να ξαναφτιάξω το Ποτάμι σταγόνα σταγόνα-ψήφο ψήφο, παρά να εξασφαλίσω την πολιτική μου επιβίωση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τον βουλευτή του κόμματος και επικριτή του, τόνισε: «Ή είσαι ή δεν είσαι Ποτάμι». «Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του είσαι και τη δημοσιότητα του δεν είσαι», είπε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια υπάρχει ένα Ποτάμι […] Το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο τα κατάφερε και θα τα ξανακαταφέρει. Όποιος θέλει να αρχίσει κάτι από την αρχή καλοδεχούμενος, σύμμαχος. Ας έρθουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το Ποτάμι μεγαλύτερο. Θα τους κάνουμε συμμάχους. Δεν απαντώ σε όσα ακούστηκαν γιατί με ενδιαφέρει η ενότητα του κινήματος. Είχα πει ότι τα ξεχνάμε όλα αρκεί να συμφωνήσουμε ότι τη Δευτέρα κάνουμε μία νέα αρχή. Αυτό το κόμμα δεν είναι του Σταύρου, είναι των εθελοντών, των συνδημιουργών. Θα το καταλάβουν όλοι στην πράξη σύντομα».