Μπαράζ παραιτήσεων παρατηρείται το τελευταίο εικοσιτετράωρο από στελέχη που θήτευαν μέχρι πρότινος σε θέσεις γενικών γραμματέων ή προέδρων οργανισμών και προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπό το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εφόσον αποβούν άκαρπες οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ads

Μετά τις παραιτήσεις των προέδρων του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλη Κατρίνη και του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τη Δευτέρα, αλλά και του Άγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) σήμερα παραιτήθηκαν και άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξουν κι άλλες «διαρροές».

Ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Άγγελος Τσιγκρής, παραιτήθηκε, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ το ίδιο έπραξε και ο γ.γ. Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας.

Με επιστολή του, ο κ. Κομνηνός κάνει μια ιστορική αναδρομή της θητείας του ως γενικός γραμματέας και του έργου που επιτέλεσε και δηλώνει πως «από άλλο μετερίζι θα συνεχίσει την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο».

Ads

Στην ίδια γραμμή και η γ.γ. Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, η οποία έσπευσε να προαναγγείλει την απόφασή της να παραιτηθεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου», ανέφερε στη σχετική ανάρτησή της η κ. Γιαννακίδου.

Από τη θέση του, τέλος, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων παραιτήθηκε και ο Στράτος Σιμόπουλος.