Η είδηση έγινε γνωστή τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του tvxs.gr, για τη φάμπρικα ρουσφετιών που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, οι βουλευτές της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου και Νότης Μηταράκης, οδηγήθηκαν σε παραίτηση. 

Ads

Οι δυο βουλευτές, υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν ασκήσει πιέσεις στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη για τον διορισμό «ημετέρων» σε συγκεκριμένες θέσεις. 

Πιο συγκεκριμένα ο Σίμος Κεδίκογλου, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τότε, ζητούσε με επίσημη επιστολή του προς Χάρη Θεοχάρη να τοποθετηθούν συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις υποδιευθυντή και προϊσταμένου σε διάφορες ΔΟΥ. 

Ανάλογα αιτήματα είχε και ο υφυπουργός, τότε, Νότης Μηταράκης που τα διατύπωνε με επίσης επίσημο έγγραφο του πολιτικού του γραφείου προς το ΥΠΟΙΚ. Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε μάλιστα με πάσα επισημότητα στο υπ. Οικονομικών. 

Ads

Μετά τις αποκαλύψεις του tvxs.gr, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε τους δυο βουλευτές στο γραφείο του και τους άσκησε δρυμεία κριτική επειδή έφεραν σε δύσκολη θέση το κόμμα.

Κατόπιν τούτου και για λόγους ευθιξίας οι κ.κ. Κεδίκογλου και Μηταράκης έθεσαν τις παραιτήσεις τους, από το βουλευτικό αξίωμα, στη διάθεση του Αντώνη Σαμαρά.