Παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε διατεθειμένος να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος αρκεί να πράξουν το ίδιο και οι συνυποψήφιοί του για την αρχηγία.  

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν ανακοίνωσε ότι παραιτείται ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι συνυποψήφιοί του. Άφησε πάντως αιχμές για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι δεν έχει καταλάβει αν τελικά παραιτήθηκε ή όχι από μεταβατικός πρόεδρος.

Λίγο νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας διεμήνυσε ότι δεν διατίθεται να παραιτηθεί από περιφερειάρχης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε επίσης «να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία εκλογής χωρίς το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».

Ads

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα «εμπιστευτική επιστολή» που είχε στείλει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις 11 Νοεμβρίου όπου επισήμαινε δυσλειτουργίες στο σύστημα.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι.

» Σε κάθε περίπτωση:

» 1. Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.

» 2. Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

» 3. Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

» Το σύνθημά μου ‘Νέα Δημοκρατία από την Αρχή’ σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ». 

Η «εμπιστευτική επιστολή»

image

image