Να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραπεζίτες, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Ο πρωθυπουργός συνάντησε σήμερα το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης η συνεργασία κυβέρνησης και τραπεζών, με στόχο τη βελτίωση της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

«Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας», τόνισε μέσω twitter μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας. Συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών».

Ads