Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος έθεσε ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων, για τα οποία βαρύνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Ειδικό Δικαστήριο την Πέμπτη.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση αυτή του κ. Αλιβιζάτου προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του Δικαστηρίου, Νικόλαου Πάσσου, ο οποίος διέκοψε το μάρτυρα στην ανάπτυξη του θέματος αυτού. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι το ζήτημα της παραγραφής παραμένει ανοικτό, αφού δεν έχει επιληφθεί, μέχρι στιγμής, το δικαστήριο.

Ο κ. Αλιβιζάτος στην κατάθεσή του εξήρε την προσωπικότητα του πρώην υπουργού και δήλωσε: «Πρόκειται για ευφυή άνθρωπο, που πήρε ρίσκα στη ζωή του και μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θα έκανε αυτή τη βλακεία για να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του».

image

Ads

Ερωτηθείς για τη σχέση του Γ. Παπακωνσταντίνου με τις εξαδέλφες του που είχαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα, βάσει της λίστας Λαγκάρντ, τόνισε ότι οι σχέσεις τους δεν ήταν στενές, αντίθετα τις χαρακτήρισε αδιάφορες.