Παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ φέρεται να ήταν ο ηθικός αυτουργός εμπρησμών αυτοκινήτων και να είχε διασυνδέσεις με ομάδα της λεγόμενης ρώσικης μαφίας.

Ads

Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν δύο εμπρησμοί που διαπράχθηκαν πέρσι στην Ξάνθη και την Αθήνα. Ο πρώτος με στόχο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του τεχνικού της ΠΑΕ Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου και ο δεύτερος εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκει στη σύζυγο γνωστού μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος εμπρησμός έγινε στις 30 Αυγούστου σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δράστες έκαψαν το Ι.Χ. αυτοκίνητου ξαδέλφου του προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης Ρ. Λουτσέσκου. Ο δεύτερος ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, όπου έγινε παρανάλωμα του πυρός όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου γνωστού ποδοσφαιρικού μάνατζερ. Μάλιστα, την ίδια μέρα μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε δια τηλεφώνου απειλές κατά της ζωής του μάνατζερ.

Κοινός παρονομαστής των δύο επιθέσεων -σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές- αποτελεί το γεγονός ότι ως ηθικός αυτουργός φέρεται το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ που κατηγορείται ότι είχε «παρτίδες» με το κύκλωμα. Την εκτέλεση των παραγγελιών (όλων των εμπρησμών) ανέλαβε «ομάδα κρούσης» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του 38χρονου Αρμένιου. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στη δεύτερη επίθεση συμμετείχε άτομο που φαίνεται ότι είχε υπαλληλική σχέση με την ίδια ΠΑΕ.

Ads

Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός των δύο παραπάνω εμπρησμών φέρεται το συγκεκριμένο στέλεχος της ΠΑΕ, ο ρόλος του οποίου στην εταιρία αφορούσε -κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- το κομμάτι της επικοινωνίας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σε παλιότερες διοικήσεις του ποδοσφαιρικού συλλόγου.