Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Proton Bank. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο ασθενής δεν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας και ενέκριναν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ads

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Λαυρεντιάδης νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του «Ευαγγελισμού», αφού προηγουμένως την Παρασκευή είχε εξεταστεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Δαφνί».

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κρατηθεί στη ΣΤ’ πτέρυγα, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά αδικήματα όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αν ο επιχειρηματίας επικαλεστεί προβλήματα υγείας θα κριθεί αν θα κρατηθεί στο νοσοκομείο ή στο ψυχιατρείο των φυλακών.
 
Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα παραδόθηκε ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, στέλεχος της τράπεζας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το Έθνος.
 
 Η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, μέλος της επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, εμφανίστηκε στη δικαστική λειτουργό και αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία της.
 
Παράλληλα, σήμερα θα απολογηθούν στη 2η ειδική ανακρίτρια, Ιω. Χατζάκη, οι συνεργάτες του Λ. Λαυρεντιάδη, Τρύφωνας Κολλίντζας, Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής, που ήδη κρατούνται με εντάλματα της ανακρίτριας και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
 
Πλέον, καταζητούμενος για την υπόθεση είναι ο στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης σε βάρος του οποίου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης η ανακρίτρια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ανάκριση φαίνεται να έχει εντοπίσει ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων με συνέπεια να αναμένεται να μεγαλώσει η λίστα των διωκόμενων προσώπων στην υπόθεση της Proton Bank από 28 σε 34 άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος και άλλων κατηγορουμένων, τους οποίους η ανάκριση εκτιμά ως ύποπτους φυγής.