Το Ηράκλειο βρίσκεται σε μίνι lockdown από τις 11 Αυγούστου και οι επιχειρηματίες της εστίασης παραπονιούνται για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ads

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ότι το μίνι lockdown αυτό είναι «παράδοξο». Την θέση του αυτή στήριξε με το επιχείρημα ότι η Περιφέρεια έχει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στο νησί αλλά και από τον μέσο όρο της Ελλάδας.

Επιπλέον, τόνισε ότι το Ηράκλειο με αυτή την επιδημιολογική εικόνα βρίσκεται ακόμη σε lockdown, ενώ στις γύρω περιοχές έχουν αρθεί τα μέτρα.

«Το παράδοξο είναι ότι αυτό το μέτρο πάρθηκε, χωρίς καμία λογική, επειδή οι ΜΕΘ του Ηρακλείου είναι πιεσμένες. Όμως, οι ΜΕΘ του Ηρακλείου δέχονται ασθενείς από τους υπόλοιπους νομούς. Δεν μπορείς να κλείσεις το νομό που δέχεται στις ΜΕΘ του ασθενείς από άλλους νομούς» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών 

Την ίδια στιγμή, επιχειρηματίες της εστίασης και της δισκέδασης υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από το μίνι lockdown. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη, δήλωσε στο neakriti ότι τα νέα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τις 11 Αυγούστου «έχουν φέρει σοβαρό πλήγμα στις επιχειρήσεις, εν μέσω τουριστικής σεζόν».

Ads

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει στο νησί «επέκταση των μέτρων παρά την πτώση των κρουσμάτων, ίσως λόγω της πίεσης που δέχονταν το Σύστημα Υγείας του νησιού».

Τέλος, στην περίπτωση επέκτασης του μίνι lockdown και για ακόμη μία εβδομάδα είπε πως τα «μετρά δεν μπορούν να παραταθούν για μια ακόμη εβδομάδα καθώς πλέον, δεν δικαιολογείται από τα κρούσματα και τις νοσηλείες» και εκτίμησε πως θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις αν γίνει κάτι τέτοιο.