Οι περιπέτειες με την ρόδα που δεν γύρισε ποτέ στην πλατεία Συντάγματος δεν έχουν τέλος.

Τη ρόδα που αποσυναρμολογείται και φεύγει από το κέντρο της Αθήνας «επισκέφθηκε» το απόγευμα της Τρίτης το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το ΣΕΠΕ μάλιστα συνόδευσαν αστυνομικοί καθώς το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους Επιθεωρητές Εργασίας.

Οι επιθεωρητές μετά τον έλεγχο διαπίστωσαν τελικά παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και κάλεσαν τους υπευθύνους σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.