Δριμεία επίθεση σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και καναλάρχες εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ads

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ήταν μια κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης και αποδείχθηκε πως ήταν θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα, ενώ χαρακτήρισε ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Διευκρίνισε πως από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εισπραχθεί πάνω από 51 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και από το φόρο στη διαφήμιση, σημειώνοντας πως αυτός ο φόρος είχε νομοθετηθεί, αλλά διαρκώς «ξεχνούσαν να καταλογίσουν και να τον εισπράξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Με τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, επιτρέπεται σε 15.000 παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και επιπλέον έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με 4.000 νοσηλευτές.

Ads

«Μια μεγάλη τομή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται, ας το καταλάβουν, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο κ. Παππάς αφήνοντας σαφείς αιχμές δήλωσε πως οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση τους, αλλά είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων ιδιοκτησιών.